Borsodi Ingatlan Ingatlaniroda

NOK-Nemzeti Otthonteremtési Közösség Értékesítés

Forduljon bizalommal szakképzett értékesítőinkhez tájékoztatásért a 4,5M Ft-os állami támogatásért!

A Nemzeti Otthonteremtési Közösségről szóló törvény hatályba lépése óta mennyi ügyfele lett a Central NOK Zrt.-nek? Elégedettek ezzel a létszámmal? Év végére mekkora ügyfélkörrel számolnak?

 

A köznyelvben van egy olyan mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat – ami igaz is ránk, meg nem is. Elsőként léptünk a piacra, ami azt jelenti, hogy mi élvezzük az elsőknek járó minden előnyt és hátrányt. Nekünk kell „feltörni az ugart”, megismertetni a terméket, elmagyarázni az eddig teljesen ismeretlen konstrukciót. Nem könnyű munka, de már látszanak az eredmények. Ez a számok nyelvén azt jelenti, hogy működik az első közösség, amelyet a Magyar Nemzeti Bank nyilvántartásba is vett és azóta is folyamatosan felügyel. És a várakozásoknak megfelelően „telítődik” a második is. Még az idén több közösséget is szeretnénk elindítani.

Az ügyfelek melyik konstrukciót választották, milyen a százalékos megoszlás?

Egyelőre úgy tűnik, hogy a honfitársaink szeretik „kimaxolni” a termékben rejlő előnyöket: döntő többségük a 180 hónapos futamidejű, 15 millió forintos szerződéses értékű konstrukciót választotta, biztosítva ezzel a maximális 4.5 millió forintos állami támogatás igénybevételét.

 Mennyien léptek be a 120 fős, és mennyien a 180 fős közösségekbe?

Mint ahogy említettem, az első közösség 180 hónapos futamidővel alakult meg 180 fő részvételével. Jelenleg még nem mutatkozott érdeklődés a 120 hónapos futamidejű termék iránt.

 

Török Béla, a Central NOK Szervező Zrt. vezérigazgatójaTörök Béla, a Central NOK Szervező Zrt. vezérigazgatója

 

 

Idén mennyi pénz gyűlhet fel a közösségi számlákon?

Ez az egyik legfontosabb kérdés: pontosan az a rendszer lényege, hogy amennyi pénz összegyűlik, az egy elkülönített számlán várja, hogy minden harmadik hónapban elvihessék azok, akik a rendszerben kiválasztásra kerülnek. Ennek megfelelően a teljes összeg a jogosultakhoz kerül, hogy abból és az állami támogatás együttes összegéből újonnan épült lakásokat vásárolhassanak.

Mikor kerülhet sor az első lakásvásárlásokra a NOK-on belül?

Az első nyilvános kiválasztásra már idén március hónap második felében sor kerül, tehát az akkor jogosultságot szerzett közösségi tagok, amennyiben megtalálták a számukra megfelelő új lakást, akár a kiválasztást követő egy-két hónapon belül be is költözhetnek az általuk kiválasztott lakásba. A nyilvános eseményen azok a tagok vesznek részt, akik valamennyi aktuális fizetési kötelezettségüknek eleget tettek, valamint befizették a szerződéses érték legalább 20 százalékának megfelelő havi részletet.

A cégnyilvántartások szerint idén januárban változott a Central NOK Zrt. jegyzett tőkéje, amely már 105 000 000 forint. Mekkora volt a tőkeváltozás mértéke és miért volt erre szükség?

A tőkeemelés mindig a tulajdonosok bizalomépítő és erősítő intézkedése a társaság iránt.

Mit szól ahhoz, hogy a sajtóban általában lakáslottóként emlegetik a NOK-ot, illetve a cégüket rendszeresen összekötik Rogán Antallal, azt állítván, hogy a jogszabályi háttér a Central NOK-ra lett kialakítva?

Ha ez lottó, akkor ez egy olyan csodálatos lottó, ahol mindenki nyer, ugyanis itt minden tag biztosan lakásvásárlási jogosultsághoz jut a futamidőn belül, és ehhez még megkapja az állami támogatást is. A ránk vonatkozó törvényjavaslatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda nyújtotta be a Parlament elé. A jogalkotó, az Országgyűlés a megbízható szervezői minősítés elnyeréséhez számos személyi feltételt írt elő és szakmai garanciális elemekről rendelkezett. Mi ezeknek a feltételeknek megfeleltünk, így kaptuk meg a Magyar Nemzeti Banktól a megbízható szervezői minősítésünket, illetve a hatósági engedélyüket arra, hogy megkezdjük üzleti tevékenységünket. De ez csak a keret. A lényeg mégis az, hogy a NOK működése kihatással van az építőiparra, ezen keresztül a gazdaság fejlődésére, a szervezése egy olyan átlátható és prudens piaci gazdasági tevékenység, amelyben a közösség tagjai a legfőbb nyertesek. 

Forrás: https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/egy-honap-mulva-osztjak-az-elso-nok-lakasokat.html

http://borsodi-ingatlan.hu/munkatarsaink/
http://borsodi-ingatlan.hu/munkatarsaink/
http://borsodi-ingatlan.hu/munkatarsaink/
http://borsodi-ingatlan.hu/munkatarsaink/